Sverige Nyheter

Hur väljer jag babykläder?

Kraven för tillverkning av barnkläder är mycket högre jämfört med liknande produkter för vuxna. De obligatoriska kraven här inkluderar lätthet, mjukhet, bekvämt snitt, användning av naturliga tyger och frånvaron av grova sömmar. Det viktigaste accessories til boern måste vara så bekvämt som möjligt. Det bör ge barnet möjlighet att röra sig fritt utan att hindra hans rörelser.

Var alltid uppmärksam på följande när du väljer kläder för ditt barn:

 

  1. Kläderna måste skräddarsys efter storlek och ålder!

Det billigaste sättet att lyckas är att köpa de perfekta kläderna – att mäta barnet noggrant. Mätningarna är korrelerade med ett dimensionellt rutnät och bestämmer därmed rätt storlek. Om storleken varierar mellan två märken på skalan i tabellen, välj vanligtvis den som är större. Du kan ta reda på hur du korrekt mäter parametrarna för ett barn och väljer storlek på kläder i vår andra artikel.

Storleken på klädmärket betyder oftast barnets höjd, så att det är lättare för föräldrar att navigera när de väljer en ny sak. När du köper kläder till sitt barn bör föräldrarna vara uppmärksamma på minst två parametrar: höjd och bröstkorg. Tillgången på data om midja och höftomkrets samt längden på ryggen är en speciell tur som gör att du kan välja den perfekta storleken för ditt barn.

  1. Kläderna bör vara av naturliga tyger med ett minimum av syntet!

Barnens garderob bör huvudsakligen bestå av saker gjorda av naturliga, behagliga att ta på med en liten tillsats av syntet, vilket förlänger produktens livslängd avsevärt. Konstgjorda material är acceptabla och till och med välkomna när det gäller jackor, vindskydd, halvoveraller, men inte om ett barns underkläder, som har direkt kontakt med huden och kan orsaka olika allergiska reaktioner.

  1. Kläder måste vara bekväma!

Fram till tre års ålder är spädbarn klädda i mjuka saker, med god luftgenomsläpplighet, hygroskopicitet från naturliga tyger, utan styva sömmar.

Barnkläder ska vara lätta att ta av och på, vilket är viktigt för nyfödda och för barn som går i dagis. I det första fallet kommer mamman inte att ha ytterligare svårigheter när hon klär den lilla, och i det andra kommer barnet snabbt att behärska färdigheterna med självbetjäning, vilket kommer att bidra till en ökning av självkänsla och självförtroende.

I det här fallet, skynda dig inte att köpa kläder med många knappar och komplexa detaljer för barnet. Det är bäst när föräldrar föredrar saker med knappar och blixtlås. Du bör gå vidare till snören och knappar när barnet blir helt självständigt. Var uppmärksam på sömmarna och beslagen, de ska vara plana och de elastiska banden på bältet ska inte vara täta. Dessutom bör kläder inte hindra rörelse och begränsa barnets frihet.

I kläder för nyfödda är det viktigt att tillbehören sitter ordentligt fast så att barnet inte kan riva av det och lägga det i munnen och inte krossa barnet när han ligger på magen. I detta fall kommer kroppsdräkter, blusar, undertröjor med platta fästelement – knappar på axeln att vara mycket praktiska att använda. Och för tröjor och overaller är det bekvämt när fästet sitter längst ner för att göra det lättare att byta blöja.

  1. Kläder måste vara praktiska!

Föremål som köpts för förskoleåldern måste kunna klara flera tvättar. Att välja kläder för ditt barn i det här fallet måste du ge upp känsliga tyger som inte tål sådan “stress”. Det är värt att köpa kläder gjorda av material som är starkare och mer hållbara.

  1. Kläder måste vara av hög kvalitet!

Barnkläder ska ha starka sömmar, lås och blixtlås ska vara tillförlitliga, endast starkt material av hög kvalitet bör användas för sömnad, och själva syarbetet ska vara professionellt och av hög kvalitet. Endast i detta fall kommer barnet att kunna leka bekymmerslöst utan rädsla för att skada nya kläder.

  1. Kläder måste vara vackra!

Barnkläder ska vara ljusa och intressanta. Naturligtvis kan du klä upp ditt barn i icke-märkande färger och diskreta modeller. Men det är osannolikt att det hjälper honom att känna sig harmoniskt och bekvämt i en sådan tråkighet.

Det har bevisats att även barn uttrycker sina färgpreferenser, och äldre barn klär sig gärna och väljer kläder. Dessutom hjälper närvaron av olika detaljer till utvecklingen av finmotorik. Klädens färg är också viktig. Forskning visar att tygets mönster och färg stimulerar barnets intresse och mentala utveckling.

Funktioner i valet av barns tights och strumpor.

 

  1. Ett viktigt kriterium vid val av tights och strumpor för barn är kvaliteten på de råvaror som används. Det är bättre om produktens material är naturligt (bomull, linne, ull), behagligt för kroppen, vilket kännetecknas av hög hygroskopicitet (förmåga att absorbera fukt) och god luftgenomsläpplighet. Företrädesvis bör modeller med lågt innehåll av elastan, lycra, polyamid, som ger produkter tillverkade av naturliga material styrka och elasticitet, undviker deformation och ökar deras slitstyrka.
  2. Kvaliteten på sömmarna och deras bearbetning är ett annat viktigt kriterium som direkt indikerar kvaliteten på strumpor. Sömmarna borde nästan inte märkas, då kommer de inte att orsaka obehag vid nära kontakt med barnets känsliga hud och dessutom kommer de att behålla sitt ursprungliga utseende under lång tid.
  3. För barn som bara tar sina första steg, försöker många föräldrar idag köpa strumpbyxor och strumpor med halksula. Hon förhindrar att de glider när de körs på linoleum, parkett eller laminat.
  4. Om barnet går på dagis är det bättre att köpa tights som han lätt kan ta av sig och ta på sig. Innehållet i en stor mängd syntet kommer att göra dem för täta, och det är osannolikt att den lilla klarar dem. Om de är gjorda av 100% bomull förlorar de snart formen, sträcker sig och kommer hela tiden att glida. 

Barnet spenderar mycket av sin tid i strumpbyxor och strumpor, så det är nödvändigt att bara välja högkvalitativa produkter som inte kommer att orsaka besvär för barnet, orsaka allergiska reaktioner och som ett resultat påverka hans motoriska aktivitet negativt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats